Bonami piknik s Coolinári

Milují léto, hned z několika důvodů – teplé dny, dostatek světla a možnost pobýt v přírodě… věci, které Kamila a Mišku z úspěšného slovenského blogu Coolinári nabíjí energií. Podívejte se, jak si minulý víkend na čerstvém vzduchu vychutnali. Připojili i lahodné recepty a výběr Bonami kousků, které jim na Bonami piknik s Coolinári nesmí chybět.

Bonami piknik s Coolinári
Zatímco Kamil rozmisťuje jídlo, Miška natrhá luční kvítí. Zdroj: Coolinári

A jak probíhá Bonami piknik s Coolinári?

Přípravy začínají doma, kdy se všechny chody naskládají do košíků a přepravek. Na pikniku nesmí chybět ani pejsek Lila. Za přírodou nemusí Coolinari daleko, Kamil říká: Odvezeme se pár kilometrů za město a tam najdeme tiché místo, kde nás nikdo neruší.“ I když je piknik ležérní záležitost, musí mít svůj standard. Blogeři nám prozradili, že plastové nádobí pro ně nepřipadá v úvahu: „Vždyť i v přírodě se může stolovat stylově,“ dodávají.

Bonami piknik s Coolinári
Bedničky využijete na přenos věcí, jako stolky nebo židličky. Zdroj: Coolinári

Jaké #bonamiradosti doplňují atmosféru?

Blogerský pár také prozradil, že mají rádi retro. Kousky, ze kterých dýchá nostalgie proto nesměly chybět ani během venkovního hodování. Kamil má rád, když se pěkné spojí s užitečným: „Ale taková obyčejná dřevěná bedýnka je na piknik naprosto ideální. Nejen, že do ní zabalíte vše, co s sebou potřebujete, ale v přírodě vám poslouží i jako malý stolek nebo židlička.“ S Miškou postupovali stejně i při výběru sklenic či industriálního podnosu.

Bonami piknik s Coolinári
Sladké limonády Coolinári nemusí. Volí radši ty domácí s čerstvým ovocem. Zdroj: Coolinári

Ochutnejte jejich křehký ovocný koláč!

Základem dobře zvládnutého pikniku jsou jednoduchá jídla, Jistotou je domácí pečivo, osvěžující pomazánka a ovocem ochucené vody. Recepty na ně najdete v osobním výběru Kamila a Mišky, tady přidáváme ještě sladkou tečku na závěr – koláč se sezónním ovocem.

Bonami piknik s Coolinári
Domácí pomazánka je rychlá a v přírodě ji oceníte. Zdroj: Coolinári
Bonami piknik s Coolinári
Připravte si křehký ovocný koláč podle receptu níže. Zdroj: Coolinári
Ingredience a postup

1.  Příprava křehkého těsta (do formy o průměru 24 cm)

  • 170 g másla pokojové teploty
  • 40 g práškového cukru
  • 1 žloutek
  • 240 g hladké mouky
  • 20 ml vody

2. Příprava krému

  • 500 g mascarpone
  • 200 ml šlehačky
  • 75 g práškového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu

3. Příprava sirupu

  • 100 g mražených borůvek
  • 1 citrón
  • 80 g cukru krystal
  • 300 g čerstvých borůvek a rybízu

Těsto připravte v kuchyňském robotu – nejprve pár sekund mixujte máslo s cukrem, přidejte žloutek, opět pár sekund promixujte, přidejte mouku, vodu a mixováním propojte. Vznikne vám sypké těsto, to přesypte na pracovní desku a krátkým hnětením spojte Těsto položte na pečící papír, přikryjte dalším pečícím papírem a vyválejte placku s průměrem cca 30 cm, nechte ho zchladit asi 1 hodinu.

Mezitím si připravte sirup – mražené borůvky, kůru z jednoho citronu, trochu citronové šťávy a cukr vařte na mírném plameni asi 30 minut, propasírujte přes sítko a nechte vychladnout v lednici.

Vychlazené těsto položte do dortové formy, rovnoměrně ho rozložte po celém obvodě a přebytečné těsto odřežte. Znovu ho nechte vychladit a pak ho zakryjte další vrstvou pečícího papíru zatíženého fazolemi a pečte cca 20-30 minut v troubě rozehřáté na 180 stupňů, poté sundejte fazole a pečte ještě dalších 10 minut. Těsto nechte vychladnout.

Mezitím ručním mixérem vyšlehejte mascarpone s cukrem, vanilkovým extraktem a postupně přilévejte šlehačku. Krém naneste stěrkou na vychladlý korpus, dozdobte ovocem a zalijte borůvkovým sirupem.

Bonami piknik s Coolinári
Coolinári nikdy neservírují na plastovém nádobí. Zdroj: Coolinári

 

Comments

comments

Komentování je uzavřeno.

Navigate