3 recepty na domácí zmrzlinu se zmrzlinovači Zoku

Představte si svět, kde si za pouhých pár minut vytvoříte božskou domácí zmrzlinu, lahodný milkshake, mražený jogurt nebo osvěžující ledovou tříšť. Kde si můžete dopřát svou oblíbenou mraženou dobrůtku okamžitě a bez dlouhého čekání. Máme pro vás jen samé dobré zprávy, takový svět totiž existuje – s pomocníky značky Zoku, které právě teď najdete i u nás na Bonami! A co víc, máme pro vás hned tři recepty na domácí zmrzlinu, která bude se Zoku hotová raz dva.

Borůvková zmrzlina s kardamonem

domácí zmrzlina

Co budeme potřebovat?

1 šálek tučné smetany
½ šálku plnotučného mléka
1/3 šálku třtinového cukru
špetku soli
3 velké žloutky
½ lžičky vanilkového extraktu
2 čerstvých borůvek a pár na ozdobu
2 lžíce medu
¼ lžičky kardamonu

Na mírném plameni ušleháme smetanu, mléko, třtinový cukr a sůl, dokud se sypké ingredience nerozpustí. Poté přidáme žloutky, vanilku a karadamon a mícháme do zhoustnutí. Jakmile bude směs hustá, stáhneme teplotu a necháme vychladnout. V mixéru si zatím umixujeme borůvky s medem a přidáme je do zmrzlinové směsi. Celou ji pak dáme na 1 až 2 hodiny do chladu.

Nakonec si na pomoc vezmeme zmrzlinovač Zoku Ice Cream, který byl předtím minimálně 12 hodin v mrazáku. Nalijeme do něj postupně chlazenou zmrzlinovou směs a mícháme, oškrabáváme stěny a přidáváme další směs, dokud se nezačne tvořit zmrzlina. Pokud chcete, aby byla zmrzlina tužší, stačí dát zmrzlinovač ještě na dalších 10 až 20 minut do mrazáku.

Mangové nanuky s kokosem

domácí nanuky

Co budeme potřebovat?

1 kokosový jogurt
½ šálku plnotučného mléka
1 vanilkový lusk
na plátky nakrájené čerstvé mango

V míse si vyšleháme kokosový jogurt a mléko. Poté podélně rozřízneme vanilkový lusk a tupou stranou nože vyškrábeme zrníčka z obou polovin lusku a přidáme do ušlehané směsi.

Do zmrzlinovače Zoku Quick Pop, který byl předtím minimálně 8 hodin v mrazáku, vložíme plátky manga, zalijeme směsí, vložíme klacíky na nanuky a pak už jen sledujeme, jak se nám během 7 minut vytvoří nanuky!

Jahodový milkshake

domácí zmrzlina

1 a ½ šálku kvalitní vanilkové zmrzliny
1 šálek čerstvých jahod
¼ šálku mléka
hrst piškotů
šlehačku, piškoty a jahody na ozdobu

Vanilkovou zmrzlinu, jahody a mléko rozmixujeme a poté opatrně přimícháme kousky piškotů. Směs nalijeme do tvořítka Zoku Slush, který byl předtím minimálně 8 hodin v mrazáku, a pak už je mícháme, oškrabáváme stěny dokud se nám nevytvoří milkshake.

Foto a recepty jsou z blogu značky Zoku.

Komentáře

komentářů

Leave A Reply

Navigate