Představte si svět, kde si za pouhých pár minut vytvoříte božskou domácí zmrzlinu, lahodný milkshake, mražený jogurt nebo osvěžující ledovou tříšť. Kde si můžete dopřát svou oblíbenou mraženou dobrůtku okamžitě a bez dlouhého čekání. Máme pro vás jen samé dobré zprávy, takový svět totiž existuje – s pomocníky značky Zoku, které právě teď najdete i u nás na Bonami! A co víc, máme pro vás hned tři recepty na domácí zmrzlinu, která bude se Zoku hotová raz dva.
Borůvková zmrzlina s kardamonem
Co budeme potřebovat?
1 šálek tučné smetany
½ šálku plnotučného mléka
1/3 šálku třtinového cukru
špetku soli
3 velké žloutky
½ lžičky vanilkového extraktu
2 čerstvých borůvek a pár na ozdobu
2 lžíce medu
¼ lžičky kardamonu
Na mírném plameni ušleháme smetanu, mléko, třtinový cukr a sůl, dokud se sypké ingredience nerozpustí. Poté přidáme žloutky, vanilku a karadamon a mícháme do zhoustnutí. Jakmile bude směs hustá, stáhneme teplotu a necháme vychladnout. V mixéru si zatím umixujeme borůvky s medem a přidáme je do zmrzlinové směsi. Celou ji pak dáme na 1 až 2 hodiny do chladu.
Nakonec si na pomoc vezmeme zmrzlinovač Zoku Ice Cream, který byl předtím minimálně 12 hodin v mrazáku. Nalijeme do něj postupně chlazenou zmrzlinovou směs a mícháme, oškrabáváme stěny a přidáváme další směs, dokud se nezačne tvořit zmrzlina. Pokud chcete, aby byla zmrzlina tužší, stačí dát zmrzlinovač ještě na dalších 10 až 20 minut do mrazáku.
Mangové nanuky s kokosem
Co budeme potřebovat?
1 kokosový jogurt
½ šálku plnotučného mléka
1 vanilkový lusk
na plátky nakrájené čerstvé mango
V míse si vyšleháme kokosový jogurt a mléko. Poté podélně rozřízneme vanilkový lusk a tupou stranou nože vyškrábeme zrníčka z obou polovin lusku a přidáme do ušlehané směsi.
Do zmrzlinovače Zoku Quick Pop, který byl předtím minimálně 8 hodin v mrazáku, vložíme plátky manga, zalijeme směsí, vložíme klacíky na nanuky a pak už jen sledujeme, jak se nám během 7 minut vytvoří nanuky!
Jahodový milkshake
1 a ½ šálku kvalitní vanilkové zmrzliny
1 šálek čerstvých jahod
¼ šálku mléka
hrst piškotů
šlehačku, piškoty a jahody na ozdobu
Vanilkovou zmrzlinu, jahody a mléko rozmixujeme a poté opatrně přimícháme kousky piškotů. Směs nalijeme do tvořítka Zoku Slush, který byl předtím minimálně 8 hodin v mrazáku, a pak už je mícháme, oškrabáváme stěny dokud se nám nevytvoří milkshake.
Foto a recepty jsou z blogu značky Zoku.